• Gratis verzending in België vanaf €60,-
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Advies
Home » Over Phytorelax » Natuurlijke cosmetica

Natuurlijke cosmetica

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 13:07

De term 'natuurlijk' is in de cosmetica-branche erg moeilijk te definiëren. Er zijn namelijk geen wettelijke normen en verplichtingen waaraan 'natuurlijke cosmetica' moet voldoen om deze titel te mogen dragen. Dat betekent dat deze term te pas en te onpas door een fabrikant geclaimd kan worden, wat het erg lastig maakt om hiermee het vertrouwen te wekken van de consument en je als merk in dit opzicht openlijk te onderscheiden. Want die term 'natuurlijke cosmetica' zegt dus simpelweg niet zoveel.

Phytorelax stelt daarom voor zichzelf de eis dat een product van de grondstoffen tot aan het gehele productieproces een zo laag mogelijke impact mag hebben op het milieu. Daarnaast stellen zij dat hun producten het hoogst mogelijke percentage aan natuurlijke ingrediënten moeten bevatten om in productie genomen te worden. Elke formule van Phytorelax is daarom een bewust gecreëerd evenwicht tussen natuurlijke ingrediënten, effectiviteit, aangenaamheid en duurzaamheid van het milieu.

 

Natuurlijke ingrediënten

Phytorelax gelooft in de effectiviteit van natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten dienen niet als vervanging van de wetenschap, maar zijn een toevoeging hierop. De term 'natuurlijk' betekent namelijk niet automatisch een betere kwaliteit en veiligheid, daar is het Phytorelax team zich absoluut van bewust. Daarom hechten zij er zeer veel waarde aan dat deze natuurlijke ingrediënten worden ondersteund door geavanceerde technologie en strenge wetenschappelijke methodes. Natuur en wetenschap vullen elkaar op deze manier aan voor de perfecte balans.

Het onderzoeksteam van Phytorelax bestaat om deze reden uit chemici, plant- en kruidkundigen en microbiologen die samen, elk met hun eigen visies en vaardigheden, bijdragen aan het ontwikkelen van een bepaalde formulering. In de afgelopen jaren hebben de laboranten zich tijdens hun onderzoeken steeds meer gericht op het ontwikkelen van groenere formules, wat heeft geleidt tot de productie van effectieve formules met zijdeachtige texturen en delicate geuren die voor meer dan 98% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaan.

Ondanks deze bevredigende resultaten is Phytorelax nog voortdurend aan het onderzoeken en evolueren en blijven zij streven naar constante verbetering.

 
Kenmerken van natuurlijke cosmetica
  • Natuurlijke verzorgingsproducten hebben vaak wat zachtere, delicatere geuren, omdat er geen kunstmatige geurstoffen aan de formules zijn toegevoegd. Dit maakt de diversiteit aan geuren daarnaast ook beperkter. Je ruikt met name de hoofdingrediënten van het betreffende product.
  • Natuurlijke cosmetische crèmes kunnen soms een wat wittere was achterlaten, omdat ze geen siliconen bevatten die dit maskeren. Echter is dit maar heel tijdelijk, aangezien het gebrek aan siliconen er tegelijkertijd voor zorgt dat het product beter opgenomen kan worden en dus sneller intrekt in de huid. Dat witte waasje is dus binnen no-time weg!
  • De kleur van natuurlijke cosmetica kan na verloop van tijd veranderen of zelfs per productie verschillen. Dat is natuurlijk niet ze gek, aangezien ze geen kunstmatige kleurstoffen bevatten die dit beïnvloed. Ze zijn tijdens het productieproces afhankelijk van de hoeveelheid natuurlijke kleurstoffen in hun geselecteerde ingrediënten en dat kan per seizoen verschillen.
  • Ook is de houdbaarheid van een natuurlijk product vaak wat beperkter aangezien er geen chemische conserveringsmiddelen worden gebruikt. De werkzaamheid kan in dat geval wat afnemen na verloop van tijd. De producten van Phytorelax zijn echter voornamelijk bedoelt voor dagelijks gebruik, dus zolang je je producten goed afsluit, zal je dit niet snel merken.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.