• Gratis verzending in België vanaf €60,-
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Advies
Home » Over Phytorelax » Phytorelax loves the planet

Phytorelax loves the planet

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 13:06

Sinds haar oprichting is Phytorelax een pad van duurzaamheid in de ontwikkeling van cosmetica ingeslagen en speelt het merk in op de toenemende vraag naar bewuste cosmetica producten die aandacht besteden aan de principes van veiligheid, effectiviteit en ecologische duurzaamheid. Om die reden is Phytorelax in 2019 een samenwerking gestart met stichting Treedom om zo haar eigen bossen te creëren. Inmiddels heeft Phytorelax dankzij deze samenwerking al eigen bossen bestaande uit 400 bomen, verdeeld over 4 verschillende landen; Italië, Kenya, Tanzania en Kameroen. Op deze manier dragen zij bij aan een steeds groenere en duurzamere wereld.

Er werd gekozen voor Treedom, omdat de stichting staat voor realiteit, ethiek en transparantie. Er ontstond dan ook meteen een sterke samenwerking tussen Phytorelax en het Treedom Team. Hun jonge, dynamische en professionele aanpak maakte het mogelijk om een mooi project te starten!

Hoe werkt het precies?

Treedom is een internationaal webplatform waarmee je op afstand een boom kan planten en online kan volgen. Sinds de oprichting van deze stichting in Florence in 2010 zijn er meer dan een miljoen bomen geplant in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en Italië. Alle bomen worden rechtstreeks geplant door lokale boeren en dragen bij aan milieu-, sociale en economische voordelen.

Elke Treedom boom heeft eigen een online pagina waarop deze te zien en te volgen is. Ook kan je op de algemene pagina van het Phytorelax bos zien hoeveel bomen zij op dit moment al hebben, waar deze precies staan en hoeveel vermindering van CO2 uitstoot hun bossen tot gevolg hebben.

Italië

In Italië, het prachtige thuisland van Phytorelax, werd in 2019 het eerste Phytorelax bos geboren. Het bos staat in het betoverende landschap van de Alcantara riviervallei in Sicilië en hiermee helpen zij de biodiversiteit te verhogen en de hoeveelheid verlaten bodemgebied te verminderen dankzij de aanplant van granaatappelbomen.

Kameroen

In Kameroen, een land in Centraal-Afrika, stimuleert Phytorelax sinds 2019 de teelt van cacaobomen. Cacao is een zeer waardevol en actief ingrediënt met rijke cosmetische voordelen en buitengewone rustgevende en huid beschermende eigenschappen.

 

Kenia

In Kenia ondersteunt Phytorelax dankzij haar bossen sinds 2020 de boeren in zowel het beheer en de zorg van hun bomen als het bevorderen van het behoud van het milieu.

Phytorelax bevordert boslandbouw projecten in Kenia door het planten van voedsel producerende boomsoorten, zoals de Anacardo. De vruchten van deze bomen zijn uiteraard eigendom van de boeren die de zorg dragen voor deze bomen.

Met het oog op de bescherming van de biodiversiteit, plantten zij daarnaast de Grevillea, die de aanwezigheid van bestuivende bijen bevordert en een uitstekende windbescherming biedt, en de Witte Mangrove die met zijn wortels echte leefgebieden creëert voor veel diersoorten.

Tanzania

In het Kilimanjaro National Park van Tanzania, ondersteunt Phytorelax het project in de wijk Rombo. Het doel hiervan is de exploitatie van watervoorraden te verminderen en de kwaliteit van het milieu te verbeteren door productieve activiteiten aan te bieden, zoals fruitproductie en bijenteelt, maar uitgevoerd met een laag gebruik van water en bodem. Het planten van sinaasappelbomen heeft tot doel de biodiversiteit en de uitzonderlijke naturalistische waarde te vergroten en te behouden

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.