• Gratis verzending in België vanaf €60,-
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Advies
Home » Beauty blog » S.O.S. droge handen: waarom het nu nog belangrijker is om handcrème te smeren!

S.O.S. droge handen: waarom het nu nog belangrijker is om handcrème te smeren!

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 19:12

De beste manier om je van het corona-virus te vrijwaren? Naast ‘social distancing’ maar één remedie: meerdere malen per dag goed je handen wassen. Maar wat als je handen van al die wasbeurten stilaan erg uitgedroogd en schraal beginnen worden? “Dan smeer je ook maar beter even vaak handcrème“, zo klinkt het bij dermatoloog Jos Vanhee op Radio 2 Antwerpen.

De 5 stappen handverzorgingsroutines :

1. Was je handen

We steken onze handen elke dag – bijna letterlijk – en meerdere malen ‘in andermans zaken’: met bankcontact of cash geld betalen, een winkelkarretje voortduwen, een product uit de rek halen dat voor ons misschien al wel eens door de handen van een paar andere gretige bezoekers werd opgepakt. Je handen zijn dan ook een broeihaard van bacteriën: wie ze per dag voldoende vaak en lang genoeg wast, haalt het risico op kruisbesmetting met corona voor zichzelf dan ook maar liefst met zo’n 95 procent naar beneden.

Hoe zo’n goede handhygiëne in corona-tijden eruit ziet? Ze voor minstens 20 tot zelfs 60 seconden goed wassen met water en zeep.

2. Vergeet niet te drogen

Vergeet ook niet je handen goed af te drogen aan een propere handdoek of een stukje papier. Vochtige handen verspreiden immers tot duizend keer meer bacteriën dan droge handen.

3. Scrubben voor zachte en gezonde handen

Wil je verder gaan dan de dagdagelijkse strijd tegen bacteriën en je handen ook op lange termijn zacht en gezond houden? Dan kan één maal per week scrubben met een milde en hydraterende scrub ook geen kwaad.

Let op: een scrub met te harde korrels is zeker in deze periode van overmatig wassen niet aan te raden. De korrels kunnen namelijk je huid – die al onder heel wat extra druk komt te staan door het vele wassen – beschadigen. Kies liever voor een voedend, hydraterend en zacht exemplaar met kleine korrels.

4. Hydrateer en smeer

De vierde tip in een gezonde anti-corona handverzorgingsroutine, luidt: ‘Hydrateren, hydrateren wie z’n best doet zal het leren‘. Hoewel veel mensen daar waarschijnlijk niet meteen bij stilstaan, is ook het regelmatig smeren van een handcrème of een andere hydraterende substantie vandaag belangrijker dan ooit. “Wie z’n handen vaak wast, krijgt immers makkelijker kloofjes”, zo klinkt het bij dermatoloog Jos Vanhee. “En voor wie wondjes oploopt op de handen, is ontsmetten plots zo efficiënt niet meer natuurlijk. Smeer daarom regelmatig een hydraterende crème.”

5. Wat met nagels en nagelriemen?

Tot slot, vergeet ook je nagels en je nagelriemen niet. Ideaal om deze kwetsbare delen van je handen te verzorgen? Nagelriem-olie: de verzachtende bestanddelen van de balsem beschermen je nagels en nagelriemen niet alleen tegen beschadiging, maar zorgen er ook nog eens voor dat nagels er mooi glanzend en gezond gaan uitzien. Win-win-situatie, toch?

 

Professionele handverzorgingsproducten te koop in de Webshop


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.