Last van stress?

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 16:05

Stress is een chemische reactie die we vaak kunnen ervaren. Je kan stress meerdere keren per dag ervaren en het minste kan een stressreactie triggeren. De één heeft er al meer last van dan de ander. Een stressloos leven leiden is bijna niet mogelijk. Toch is er een groot verschil tussen af en toe stress ervaren en stress die zo intens is dat het een invloed heeft op je dagelijks leven.

Stress en negatieve stemmingen kunnen gevolgen hebben voor het algemeen welzijn, maar ook voor onze huid, waardoor deze dof wordt. Ook kunnen er huidproblemen ontstaan, zoals rode vlekken en eczeem.

De gevolgen van stress voor onze huid

Droge huid

Je huid houdt in tijden van stress minder goed vocht vast, en dat uit zich in een droge, trekkerige huid. En dat kan dan weer leiden tot eczeem.

Snelle huidveroudering

Je huid breekt sneller collageen af. En daardoor zie je sneller rimpeltjes en fijne lijntjes verschijnen. Kortom: je huid veroudert sneller.

Gevoelige huid

Onder invloed van cortisol kan je huid ook plots gevoeliger worden en roodheid vertonen. Het uit zich vaak in rode, vlekkerige huid.

Ontstekingen en onzuiverheden

Ook het mannelijk hormoon testosteron schiet de hoogte in als we stress hebben. Dit stimuleert de talgproductie en veroorzaakt op die manier onzuiverheden en ontstekingen, vaak met acné als gevolg.

Vochtophoping en donkere kringen onder de ogen

Als je te weinig slaapt (door stress), kunnen de afvalstoffen onder de ogen niet voldoende afgevoerd worden. Daardoor krijg je vochtophopingen en donkere kringen onder je ogen.

 

Gelukkig hebben voor heel wat kwaaltjes oplossingen in de natuurlijke cosmetica, zoals de Hydro Avena hydraterende gezichtscrème (50ml) voor een droge en gevoelige huid, het Actief serum anti-rimpel en versteviging collageen (30ml) voor herstelling van onze huid en de Age Defense Green Tea oogcrème (15ml) voor wallen onder de ogen. Maar voorkomen of verminderen van stress is en blijft belangrijk.

 

Ontspannen is belangrijk

Reden genoeg dus om te zorgen dat stress niet de overhand neemt. Niet altijd even makkelijk, dat weten we. Maar deze tips kunnen helpen:

  • Ga dagelijks even de natuur in, of zoek minstens de buitenlucht op. De natuur werkt in op onze rechterhersenhelft: de positieve kant. Deze geeft je meer ontspanning dan de linkerhersenhelft. Tv-kijken en lezen zijn minder goed als je stress hebt, want die activeren de linkerkant.
  • Schrijf ‘s avonds, voor je gaat slapen, de dingen op die je bezighouden en/of de to do’s voor de volgende dag. Op die manier maak je letterlijk je hoofd leeg voor de nachtrust.
  • Maak van jezelf een prioriteit en plan je rustmomenten in, zonder je daarover schuldig te voelen. Af en toe een flinke portie zelfzorg dus!

 

Bach bloemen

Het lijkt vreemd, maar Bach bloemen kan een uitstekende natuurlijke remedie zijn tegen stress. De geliefde Phytorelax-lijn met Bach-bloemen wordt namelijk niet alleen gewaardeerd om zijn hemelse geur en omhullende texturen, maar ook en vooral om zijn ontspannende en stimulerende krachten. Volgens de bloesemtherapiestudies van Dr. Edward Bach dient het gebruik van Bachbloesems voor cosmetisch gebruik niet alleen om het uiterlijk van de huid te verbeteren, maar ook om de persoonlijkheid te ontwikkelen, dat wil zeggen het verwijderen van de negatieve blokkades waardoor men zich rustiger voelt.

Het Bach Bloesem Schoonheidsritueel van Phytorelax bestaat al meer dan 10 jaar en er zijn twee lijnen ontwikkeld: 

Een tip om de juiste balans te vinden? Hou je aandacht bij jezelf en laat je dagelijks verwennen met Bachbloesems. Maak naarmate de dagen verstrijken ruimte vrij voor een schoonheidsritueel met Bachbloesems, om jezelf te verwennen, laat op de avond of vroeg in de ochtend. Als je het om de dag maar consequent doet, wordt het een gewoonte en zal je nooit meer stoppen. Je behoudt de voordelen voor een lange tijd en je voelt je beter omdat de tijd die je jezelf hebt gegeven er niet alleen toe heeft bijgedragen dat je mooier, maar vooral ook rustiger en gelukkiger bent geworden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.