Herstel beschadigd haar en nagels met keratine!

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 19:56

Wat is keratine?

Keratine is een onoplosbaar eiwit dat in je lichaam voorkomt in nagels, haar en huid. Heb je te weinig keratine in je lichaam dan kun je te maken krijgen met broze en zwakke nagels, breekbaar haar en een droge, grauwe huid.

Nagels bestaan uit het opbouwende eiwit keratine, die alle voedingstoffen, vet en vocht vasthouden in de nagel. Het zorgt ook voor de veerkracht en stevigheid. Bij een storing van de keratine omzetting vermindert het groeipercentage en gaat de nagel ‘mankementen’ als matheid, strepen, en neiging tot splijten vertonen.

Bij je huid wordt de keratine automatisch weer door het lichaam toegevoegd. Je kan dit zelf op peil houden door te kiezen voor de juiste voeding te eten.

Bij je haar is dit niet het geval. Om je haar sterk, gezond en glanzend te houden is het belangrijk je haar te voeden met de keratine. Het zorgt namelijk voor veerkracht en beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals water. Verlies van keratine gebeurt door ouderdom van het haar, maar ook door externe invloeden zoals het weer, föhnen, gebruik van stijltangen, verven, enz. Door verlies van keratine veroudert het haar en verliest het aan glans en kracht. 

Bij een keratinebehandeling wordt je huid, haar of nagels behandeld met een product met keratine. Door zo’n behandeling wordt je haar minder breekbaar, ziet je huid er gezonder uit en worden je nagels sterker. 

 

Keratine in voeding.

Keratinebehandelingen zijn echt trendy! Je huid, haar en nagels zien er na zo’n behandeling weer mooi verzorgd en sterk uit. Maar wist je dat je met voeding ook voor de juiste hoeveelheid keratine kan zorgen? Zo heb je je eigen keratinebehandeling aan huis.

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Voor de productie van keratine is het belangrijk om eiwitrijk te eten. Eet regelmatig vis, vlees, gevogelte en eieren. Met proteïnerijke voeding maakt je lichaam voldoende keratine aan. Daarnaast zijn voedingsmiddelen, die zorgen voor een goede opname van keratine, belangrijk.

Wat er op je menu moet staan:

  • Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van plantaardige eiwitten. Citrusfruit en groene bladgroenten zitten vol vitamine C en ondersteunen de keratinevorming.

  • Vitamine B8 speelt een grote rol bij de aanmaak van keratine. Bronnen van vitamine B8 zijn ajuinen, bloemkool en broccoli.

  • Ook zwavel is nodig voor de aanmaak van keratine. In gedroogde bonen, sojabonen, eieren en boerenkool zit veel zwavel.

  • Oranje groenten en fruit zijn een goede bron van keratine. Zet daarom mango, cantaloupe meloen, wortels en zoete aardappelen op je menu.

  • Volkoren granen zijn goed voor de vorming van keratine.

  • Noten zijn een bron van eiwitten en zitten vol gezonde omega 3-vetzuren.

 

Beschadigde nagels herstellen?

Is je natuurlijke nagel beschadigd en wil je deze graag weer terug in zijn verzorgde staat? Je kan perfect zelf thuis je nagels versterken met een keratinekuur! 

CND Rescue RXx is een sublieme combinatie van keratine en jojoba olie.  Dat is namelijk niet alleen beter voor je nagel, maar je nagels zien er ook veel mooier uit. Je brengt de CND Rescue RXx dagelijks aan. Deze keratine dringt samen met de jojoba olie tot diep in de nagel en herstelt zo de natuurlijke nagel. Tot slot wordt de nagel versterkt en gehydrateerd, zodat je zeker bent van gezond uitziende nagels! 

Deze kuur dien je minimaal 1 week tot maximum 4 weken te gebruiken om je nagels zichtbaar te versterken.

 

Beschadigd haar herstellen?

Het keratine-eiwit in je haar wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld keratine in de huid, niet door het lichaam aangevoerd. Je kunt kiezen voor een professionele keratine behandeling (in salons), maar er zijn ook haarproducten met keratine die je gewoon in je eigen badkamer kunt gebruiken. Denk aan shampoos, conditioners en maskers.

Is je haar volledig gezond? Dan heb je geen haarproducten met keratine nodig. Bevat je haar één van de volgende eigenschappen, dan is keratine wel aan te raden:

  • Je haar is geblondeerd, geverfd of gepermanent
  • Je haar is droog, bijvoorbeeld door het gebruik van een stylingtool of door zwemmen in chloor of zout
  • Je haar bevat gespleten punten
  • Je haar voelt niet meer soepel aan en staat snel alle kanten op
  • Je haar pluist of wordt snel statisch

Is jouw haar beschadigd of droog?

Gebruik dan de volgende producten om het weer gezond en glanzend te maken.

  • Stap 1: Reinig je haar en de hoofdhuid met een verzorgende keratine shampoo. Was het twee keer en maak het handdoek droog.
  • Stap 2: Breng een masker aan om de haarvezel te versterken. Laat het masker langer inwerken als het haar zwaar beschadigd is.
  • Stap 3: Eventueel een behandeling met keratine infusion

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.