• Gratis verzending in België en NL €65,-
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Geschenken en advies op maat
Home » Blog » Wat zijn verzorgingsproducten zonder parabenen?

Wat zijn verzorgingsproducten zonder parabenen?

Gepubliceerd op 9 februari 2021 om 19:57

Als je op zoek bent naar een antwoord op de vraag, "Wat zijn Parabenen", dan kan ik mij voorstellen dat je daar nog niet eerder van gehoord hebt. Dit zijn chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben. Parabenen worden vaak gebruikt in cosmetica en andere schoonheidsproducten die gewoon over de toonbank worden verkocht. Ook zit het in andere producten zoals shampoo en tandpasta.

Vandaag de dag beseffen we meer dan ooit hoe belangrijk het is om onze huid goed te verzorgen en te controleren of de producten die we gebruiken geen schadelijke chemische stoffen bevatten. Parabenen staan al bijna 20 jaar in de schijnwerpers, omdat mensen zich afvragen of ze nu wel of niet een risico vormen voor onze gezondheid. Alle producten van This is us zijn 100% vrij van parabenen en SLS (sulfaten).

Wat zijn parabenen?

Meer dan 75% van de huidverzorgingsproducten die je kunt kopen, bevatten parabenen. Parabenen zijn een chemische samenstelling van para-hydroxybenzoëzuur en worden al meer dan 80 jaar gebruikt als conserveermiddel. Dit vergroot de houdbaarheid van producten als shampoo, deodorant, vochtinbrengende crème en mascara en doodt bacteriën die binnen het product proberen te groeien. Parabenen worden ook gebruikt in lijm, olie, frisdrank, sauzen, bewerkt vlees en in honderden andere alledaagse producten.

Waarom best parabenen vermijden?

Heb je last van roos? Last van haaruitval? Een droge huid, ruwe plekjes, hardnekkig eczeem of een schrale huid? Heb je last van een jeukende of geïrriteerde huid? Dan moet je zeker verder lezen.

De afgelopen decennia hebben fabrikanten van verzorgingsproducten hun best gedaan om zo goedkoop mogelijke producten op de markt te brengen en er zoveel mogelijk op te verdienen. Dat is te zien ook! Natuurlijke ingrediënten zijn in rap tempo vervangen door goedkope, synthetische ingrediënten die onbeperkt in fabrieken te produceren te zijn. 

Wist jij dat je huid ongeveer 60% opneemt van wat je erop smeert? Dat geldt voor van alles: van bodylotion tot shampoo, van scrubgel tot deodorant. En al met al smeer je flink wat op je lijf. Dat vraagt dus om goede kwaliteit producten!

Oorzaken van huidproblemen

Oorzaken zijn ontelbaar, maar de belangrijkste, bekende oorzaken zijn irritatie van buitenaf, stress, slechte voeding, slechte verzorgingsproducten en (in combinatie met) een stukje DNA. Maar ga van de volgende oorzaken eens na of je er veel van hebt:

  • Irritatie van buitenaf, hierbij kan je denken aan leven in een ongezonde omgeving (zoals plekken in de stad met veel fijnstof of een werkomgeving met ongezonde lucht),
  • Stress, helaas maar waar, stress verergert bijna alle kwalen of klachten die je hebt,
  • Slechte voeding, zoals roken, drinken, overbewerkte voeding, te weinig vitamines en mineralen, medicijngebruik,
  • Slechte verzorgingsproducten, met ingrediënten als petroleum, plastics en parabenen.

De conclusie over parabenen

Nu je weet wat parabenen zijn ben je in elk geval in staat een betere beslissing te nemen over het kopen van (of juist vermijden van) producten met deze stoffen. In de toekomst zal er ongetwijfeld nog meer informatie vrijkomen over wat parabenen precies doen.

 

"This is us" is een nieuwe lijn professionele handverzorgingsproducten bestaande uit desinfecterende handgel, een verzachtende handzeep en een verzorgende handcrème. Deze producten zijn 100% vegan, sulfaat- en parabenenvrij en bovendien hebben ze een verslavende geur van jasmijn en roze peper.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.