Wat doet een gezichtsmasker voor je huid?

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 20:12

Een mooie stralende huid willen we allemaal wel maar dit krijgen we niet zomaar cadeau. Het is daarom cruciaal dat we onze huid zo nu en dan eens trakteren op een goed gezichtsmasker.  We hebben immers maar één huid en daar moeten we goed voor zorgen. De basis van een gezonde huid is een goede reiniging. Reinig je je gezicht niet, maar breng je wel crème aan voor het slapengaan, dan doet die verzorging weinig voor je huid. 

 

Wat doet gezichtsmasker eigenlijk?

Een gezichtsmasker zie ik echt als een verwennerij voor de huid. Je voelt dat je huid een gezonde ‘boost’ krijgt. Maar dat is natuurlijk niet het enige: een gezichtsmasker ondersteunt de normale dagelijkse huidverzorging en daarbij bevat ze vaak extra hoge concentratie werkzame stoffen welke de huid helpen herstellen. Welk gezichtsmasker je kiest hangt af van welk huidtype je hebt en wat je wilt bereiken. Geef je droge huid bijvoorbeeld een lekkere boost met een hydraterend gezichtsmasker of verwen je vermoeide huid met een heerlijk klei gezichtsmasker. Er zijn bovendien gezichtsmaskers voor elk huidtype en daarom kunnen gezichtsmaskers ook helpen bij huidproblemen zoals bijvoorbeeld een extreem droge huid of acné.

 

Waarom is een gezichtsmasker belangrijk?

Een gezichtsmasker geeft net die extra oppepper aan de gezichtshuid waardoor je je als het ware herboren voelt. Daarbij kan het ook even een ontspannen moment zijn waarbij je even gaat zitten met een lekkere kopje thee. Zo kun je het gezichtsmasker zijn werk laten doen en extra diep laten inwerken op je huid waardoor deze intensief gevoed wordt en je dagelijkse gezichtsverzorging ook een beter effect zal hebben. Door regelmatig een masker te gebruiken, wordt je huid dieper gereinigd en neemt je huid de verzorgingsproducten beter op.

 

Hoe kies je het beste masker voor jou gezicht?

Iedere huid is anders en daarom is het goed om te bekijken welk gezichtsmasker past bij jouw huidtype. Door eerst je doel vast te stellen kom je een stapje in de goede richting. Wil je hydrateren, kalmeren, reinigen of een masker dat helpt tegen huidveroudering? Voor ieder huidprobleem en/of huidwens is er een passend gezichtsmasker. 

Vette huid

Voor een vette huid kun je het beste kiezen voor een klei of moddermasker. Het zuiverend masker met aloë vera en groene klei bevat een uitgebalanceerde mix van minerale ingrediënten zoals natuurlijke Groene Klei met talgregulerende werking en etherische oliën met zuiverende eigenschappen. Het masker maakt de huid schoner, uniform en zijdezacht. Dit masker zuivert je poriën en absorbeert het overtollige talg en onzuiverheden.

Droge huid

Voor de droge huid kun je het beste een masker van crème nemen die niet opdroogt of hard(er) wordt. Het hydraterend masker met biologische haver en roze klei is een behandelingsspecialiteit die wordt gekenmerkt door een extreem zachte en romige consistentie die niet uitdroogt en niet aan de huid trekt, dankzij het gebruik van roze minerale klei rijk aan magnesium die de huid gehydrateerd, glad en stralend maakt.

Vermoeide huid

Een exfoliërend masker kan bij ieder huidtype worden gebruikt.  Het scrubmasker 2 in 1 formule met biologische arganolie en zwarte klei met een speciale zwarte textuur heeft een dubbele werking. Dit masker micro-exfolieert het huidoppervlak terwijl het diep wordt gevoed. De huid wordt gerevitaliseerd en de glans wordt hersteld en de tekenen van vermoeidheid worden verzacht. De huid ziet er zichtbaar schoon, gezond en stralend uit. Het kan gemakkelijk worden afgespoeld en laat de huid gehydrateerd en stralend achter. Romige formulering, droogt de huid niet uit en laat geen trekkerig gevoel achter.

Onzuivere huid

Wie last heeft van mee-eters wil er graag zo snel mogelijk vanaf. Dat kan gemakkelijk met een zuiverend gezichtsmasker dat zich specifiek richt op het verminderen van mee-eters door de poriën te zuiveren. Het ontgiftend gezichtsmasker SOS detox met bamboe houtskool met een verrassende zwarte textuur, herstelt frisheid en licht aan de gestreste en stadshuid. Zwarte klei, geassocieerd met plantaardige houtskool, heeft een zuiverende, absorberende activiteit en geeft een rustgevende teint. De niet-droge crèmeformule trekt niet aan de huid en is gemakkelijk uit te spoelen.

Gecombineerde huid

Voor een gecombineerde huid kun je het beste kiezen voor een gelmasker. Dit masker brengt de huid in balans en is vocht verzorgend. Je kunt ook kiezen voor een combinatie. Een kleimasker voor de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en een crème masker op de rest van je gezicht.

 

Hoe breng je een masker aan?

Een masker breng je altijd aan op de gereinigde huid. Eerst het gezicht zachtjes scrubben is zelfs nog beter! Zo worden de dode huidcellen verwijderd en kan het masker beter zijn werk doen.  Breng één of twee keer per week een laag masker aan op een perfect gereinigde huid en vermijd daarbij de oog- en lipcontouren. Laat 5 minuten intrekken voor de gevoelige huid, 7 minuten voor de normale huid en spoel daarna grondig af met lauw/warm water. Doe je haar naar achter, eventueel met een haarband of clips. Zo voorkom je dat het haar in het masker gaat plakken.

Na het verwijderen van je masker kun je het gezicht wat opfrissen met een toner en daarna kun je de normale verzorging aanbrengen op de huid. Dit kan een dag- of nachtcrème zijn.

 

Twijfel je over welk gezichtsmasker je wil kopen of bij jouw huid past? Neem dan even contact met ons op voor persoonlijk huidadvies of vul de vragenlijst in om je huidtype te bepalen. De gezichtsmaskers kunnen worden gecombineerd met ieder ander product van de Phytorelax gezichtsverzorging, zodat je snel en optimaal kunt genieten van zichtbare huidverbetering.

 

Gezichtsmaskers te koop in de webshop

Toner te gebruiken na het masker

Verzorging na het masker en toner

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.