• Gratis verzending in België vanaf €60,-
  • Geschenken
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Advies
Home » Blog » Hennep

Hennep

Met de hand geplukt uit de natuur

Hennepolie, verkregen uit het persen van hennepzaden, heeft een laag THC-gehalte, het belangrijkste psychoactieve principe van de plant. Daarom heeft de olie die in cosmetica wordt gebruikt geen bijwerkingen.

Uitstekend voor je huid

Deze olie, donkergroen van kleur, geurig en rijk aan chlorofyl, bevat grote hoeveelheden essentiële vetzuren (Omega-3 en Omega-6 in een verhouding van 1: 3). Met name de aanwezigheid van linolzuur (LA), alfa-linoleenzuur (LNA) en het zeldzame gamma-linoleenzuur (GLA) en hun uitgesproken ontstekingsremmende en herstellende eigenschappen helpen bij de behandeling en preventie van huidziekten zoals eczeem en psoriasis, om huidirritatie te verminderen en om de vorming van littekens te voorkomen of te verminderen. Het is rustgevend en herstelt het evenwicht en is ook rijk aan vitamine E, dat de vrije radicalen bestrijdt die verantwoordelijk zijn voor vroegtijdige veroudering, en aan B-vitamines (in het bijzonder B1, B2 en B6). Cosmetische producten met hennepolie hebben bewezen uitstekend te zijn voor diepe hydratatie en geven elasticiteit aan de huid die vatbaar is voor uitdroging en kloven. 

Waar komt het vandaan?

In Italië is de productie van deze olie toegestaan ​​dankzij recente wetten (242/2016 en informatienota van 22/05/2018) die de teelt van hennepplanten bevorderen, een cultuur met een lage impact op het milieu omdat er weinig water voor nodig is.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.