• Gratis verzending in België vanaf €60,-
 • Geschenken
 • Veilig betalen via MOLLIE
 • Advies
Home » Blog » Nagelverzorging » Wat doet keratine voor je huid en nagels?

Wat doet keratine voor je huid en nagels?

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 11:39

Wat is keratine?

Keratine is een onoplosbaar eiwit. In je lichaam vind je keratine in je huid, haar en nagels. Keratine beschermt tegen schadelijke omgevingsfactoren. Heb je te weinig keratine in je lichaam? Dan kun je te maken krijgen met broze en zwakke nagels, breekbaar haar en een droge, grauwe huid.

 

Bij een keratinebehandeling wordt je huid, haar of nagels behandeld met een product met keratine. Door zo’n behandeling wordt je haar minder breekbaar, ziet je huid er gezonder uit en worden je nagels sterker. Maar met je voeding kun je ook veel bereiken!

Wat je voeding doet voor je huid en nagels

Keratinebehandelingen zijn echt trendy! Je huid, haar en nagels zien er na zo’n behandeling weer mooi verzorgd en sterk uit. Maar wist je dat je met voeding ook voor de juiste hoeveelheid keratine kan zorgen? Zo heb je je eigen keratinebehandeling aan huis.

Keratine in voeding

 

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Voor de productie van keratine is het belangrijk om eiwitrijk te eten. Eet regelmatig vis, vlees, gevogelte en eieren. Met proteïnerijke voeding maakt je lichaam voldoende keratine aan. Daarnaast zijn voedingsmiddelen, die zorgen voor een goede opname van keratine, belangrijk.

Wat er op je menu moet staan:

 

 

 • Vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van plantaardige eiwitten. Citrusfruit en groene bladgroenten zitten vol vitamine C en ondersteunen de keratinevorming.
 • Vitamine B8 speelt een grote rol bij de aanmaak van keratine. Bronnen van vitamine B8 zijn ajuinen, bloemkool en broccoli.
 • Ook zwavel is nodig voor de aanmaak van keratine. In gedroogde bonen, sojabonen, eieren en boerenkool zit veel zwavel.
 • Oranje groenten en fruit zijn een goede bron van keratine. Zet daarom mango, cantaloupe meloen, wortels en zoete aardappelen op je menu.
 • Volkoren granen zijn goed voor de vorming van keratine.
 • Noten zijn een bron van eiwitten en zitten vol gezonde omega 3-vetzuren.

Keratinepakking

 

Keratine behandelingen zijn al bekend in de haarverzorging. Nieuw zijn nu ook keratine pakkingen voor de voeten en handen. De keratine behandeling wordt in landen als Italië en Spanje al heel veel toegepast, terwijl het in België nog niet zo bekend is.

Keratine is een vezeleiwit en de belangrijkste structurele bouwsteen voor nagels en huid. Wanneer de buitenste laag van keratine beschadigd is beïnvloedt dit de nieuwe cellen welke niet meer beschermd worden. Dit veroorzaakt schade in de vorm van brekende nagels of ruwe gebarsten huid.

Deze behandeling voedt de nagels en huid wat voor een beschermlaag zorgt. Naast de keratine, dat volledig plantaardig is, bevatten de keratine handschoenen ook copaiba olie, Lipex preAct en vitamine E.

 • Plantaardige keratine is een versterkend vezeleiwit. Je nagels en nagelriemen zullen aanzienlijk versterken.
 • Copaiba olie is een helende kruidenolie uit Brazilië welke roodheid en schimmelnagels weert. Door de copaiba olie krijg je als het ware een verjongingskuur voor de huid.
 • LIpex preAct is een ingrediënt afkomstig uit koolzaadolie en kenmerkend door de aanwezigheid van vitamine E welke veroudering van de huid tegengaat, fytosterolen welke de barrière functie van de huid en een evenwichtige PH ondersteunen. Lipex preAct biedt ook een uitstekende bescherming tegen UV stralen.

De keratine pakking bevat bestanddelen uit de paranoot (Braziliaanse noot), heeft u een noten allergie, dan kunt u niet uw voeten en handen laten verzorgen met de keratine pakking. Voor meer info: Manicure

Rescue RXx Daily Keratin Treatment

Deze keratine kuur voor thuisgebruik herstelt beschadigde nagels

Naast het de keratinepakking kan je perfect zelf thuis je nagels versterken met deze keratine behandelingskuur. Je brengt de CND Rescue RXx dagelijks aan. Vervolgens wordt keratine eiwit in de nagelplaat verwerkt. Deze keratine dringt samen met de jojoba olie tot diep in de nagel en herstelt zo de natuurlijke nagel. Tot slot wordt de nagel versterkt en gehydrateert, zodat je zeker bent van gezond uitziende nagels! 

Je kan deze bestellen via de webshop Rescue RXx Daily Keratin Treatment | CND


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.