• Gratis verzending in België en NL €65,-
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Geschenken en advies op maat
Home » Blog » Kokosnoot

Kokosnoot

Uitstekend voor je huid

Kokosnoot olie is een zachtere olie die erg veel triglyceriden bevat. Deze stoffen zorgen voor het vocht inbrengen. Dit levert een erg zachte huid op. Deze triglyceriden en andere vetzuren zijn in vergelijking met andere oliën een stuk korter, waardoor deze juist een stuk gemakkelijker opgenomen worden door de huid. Oftewel, het is een olie die erg snel intrekt en dus geen vettig gevoel achterlaat.

Ook bevat Kokosnoot olie laurine- en caprinezuur. Zodra deze stoffen zijn opgenomen op het huidoppervlakte, worden ze omgezet tot monocaprine en monolaurine. Deze twee stoffen hebben een positieve bijdrage aan de bescherming van je huid. Dit resulteert weer in een anti-bacteriële, anti-virussen en anti-schimmel werking.

Tenslotte bevat het ook genoeg stoffen die fungeren als antioxidanten. Deze stoffen gaan oxidatie van de huid tegen, wat weer betekent dat het rimpels tegen gaat. Op deze manier heeft het een positieve bijdrage aan het anti-aging effect.

Waar is Kokosnoot olie goed voor?

Hieronder staan de 3 beste eigenschappen beschreven:

  • Het zorgt voor een zachte huid en trekt snel in
  • Beschermt je huid door laurine- en caprinezuur
  • Positieve bijdrage aan het anti-aging effect

Waar komt het vandaan?

Kokosnoten groeien in de warme gebieden op de aarde, voornamelijk rondom de evenaar. Deze olie wordt verkregen via het vruchtvlees uit de kern van kokosnoten.


Natuurlijke cosmetica met kokosnoot


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.