• Gratis verzending in België en NL €65,-
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Geschenken en advies op maat
Home » Blog » Argan

Argan

Uitstekend voor je huid

De speciale samenstelling van arganolie heeft een diep regenererende werking op de huid, beschermt deze tegen externe agressies en verzacht de sporen die door de tijd zijn achtergelaten. Arganolie is verzachtend, voedend en rustgevend. Heeft een hoog gehalte aan vitamine E, bekend om zijn efficiënte antioxiderende eigenschappen, en onverzadigde vetzuren (voornamelijk oliezuur en omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren). 

Deze niet-vette olie wordt gemakkelijk opgenomen, is nuttig om de huid te voeden en zacht te maken en om de hydrolipidenbalans van de huid te herstellen. Arganolie is een waardevolle bondgenoot om de droge, vochtarme en rijpere huid te behandelen.

Uitstekend voor je haar

Arganolie heeft een voedende werking en kent verschillende voordelen:

  • Arganolie shampoo maakt het haar sterk en glanzend;
  • De shampoo heeft een helende werking bij beschadigd haar;
  • Een verzorgende, voedende werking.

Het precieze resultaat van een arganolie shampoo verschilt per type shampoo. Zo zijn er varianten van de shampoo die speciaal gericht zijn op dik haar, voor droog of dun haar. Kijk vooral rond om de voor jou perfecte shampoo met arganolie te vinden!

Waar komt het vandaan?

De arganboom is de enige boom van de Sapotaceae-soort die ten noorden van de Sahara, in het zuidwesten van Marokko, groeit en een zeer belangrijke milieufunctie heeft. Deze boom bedekte vroeger grote delen van Zuid-Europa en Noord-Afrika; vandaag overleeft het in het zuidwesten van Marokko, in de regio Souss-Massa-Drâa. UNESCO heeft deze regio daarom aangewezen als 'Biosphere Reserve'. Arganbomen zijn eigendom van de staat en de Berbers hebben vruchtgebruik op de planten, maar kunnen ze niet schudden of kappen. Argan wordt 8-10 m hoog en wordt 200 jaar oud. De kroon is breed en rond, heldergroen, met doornige takken en knoestige stammen. De wortels van deze plant spelen een sleutelrol in het ecosysteem van de plaats, omdat ze bodemerosie voorkomen en woestijnvorming vertragen.


Natuurlijke producten met Argan


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.