• Gratis verzending in België en NL €65,-
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Geschenken en advies op maat
Home » Blog » Amandel

Amandel

Uitstekend voor je huid

Amandelen zijn niet alleen een smakelijke vrucht, maar sinds onheuglijke tijden zijn ze ook een waardevol ingrediënt in huidverzorgingstherapie. Dat komt omdat amandelolie rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten die: de droge huid hydrateren, het uiterlijk en de toon van de huid verbeteren en de huid gladder en jonger maken. 

Waar komt het vandaan?

De amandel (Prunus dulcis) is een boomsoort afkomstig uit het Midden-Oosten. Er zijn wilde soorten zoete amandelen gevonden op Griekse archeologische vindplaatsen die teruggaan tot 8000 voor Christus. Amandelbomen werden door Romeinen geïmporteerd naar het Middellandse-Zeegebied waar ze op grote schaal worden verbouwd, samen met olijven. Ze worden ook verbouwd in Italië, aan de kusten van Zuid-Frankrijk, in Spanje, Portugal, Griekenland, Turkije, Palestina, Perzië, Marokko, Tunesië, Algerije en ook in Californië. De amandelboom is nauw verwant aan de perzikboom en heeft een mooie en geurige bloei.

Gedroogde amandelpitten worden koudgeperst om een ​​waardevolle middelzware olie te krijgen die olie- en linolzuur, eiwitten en vitamine D bevat. Deze rijke amandelolie is amberkleurig, geur- en smaakloos.

 

Natuurlijke cosmetica met amandel


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.