• Geschenken MOEDERDAG ❤
  • Veilig betalen via MOLLIE
  • Advies
  • Gratis verzending in België vanaf €65,-
Home » Blog » Natuurlijke ingrediënten » Butyrospermum

Butyrospermum

Karitéboter

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Shea Butter

Karitéboter is het vet dat wordt gewonnen uit de pitten van de vrucht van de karitéboom. De sheaboom komt oorspronkelijk uit Afrika. Sheaboter heeft een bijzonder hoog gehalte aan cosmetisch waardevolle ingrediënten. Het bijzonder hoge gehalte aan tocoferolen en antioxidante ingrediënten zijn belangrijk vanwege het effect ervan als hulpmiddel bij genezing. Karitéboter heeft een bijzonder sterk vochtinbrengend effect, en inheemse sheaboomboter staat bekend om zijn helende eigenschappen. Het aandeel cytoprotectieve tocoferolen is afhankelijk van het specifieke groeiende gebied van de plant. 
Het brede scala aan ingrediënten in sheaboter reguleert de vochtbalans van de huid op natuurlijke wijze en hydrateert de huid, verzachtend en gladmakend. De lipidebarrière van het hoornvlies wordt versterkt, waardoor sheaboter ideaal is voor de verzorging van droge, atopische en beschadigde huid. Het wordt zeer goed verdragen en ontspant geïrriteerde en gestreste huid. Het produceert een zacht gevoel en is gemakkelijk aan te brengen.

Cosmetische eigenschappen:

  • hydraterend en beschermend
  • hygroscopisch
  • kalmerende en kalmerende, ideaal voor neurodermatitis
  • zeer licht verteerbaar, geschikt voor de verzorgde, schilferige en geïrriteerde huid
  • intens voedend en antioxidatief

 


 »